REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідну заяву він зробив після оголошення результатів референдуму про вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Кемерон сказав, що «дуже пишається тим, що шість років був прем’єр-міністром».

«Я вірю, що ми зробили великі кроки в реформах. Я вірю в те, що Велика Британія сильніша, безпечніша та краща у ЄС. Я чітко дав зрозуміти, що референдум – не про майбутнє політиків, включаючи мене. Народ Великої Британії ухвалив чітке рішення йти іншим шляхом. Я думаю, що країні потрібний новий лідер, щоб вести її в цьому напрямку. Я буду робити все, що я можу як прем’єр-міністр в найближчі місяці, але я не думаю, що буде правильно для мене бути капітаном, щоб направляти нашу країну в наступний пункт призначення. Я переконаний, що це в інтересах нації. З моєї точки зору, ми повинні отримати нового прем’єр-міністра на конференції партії консерваторів у жовтні», - заявив Кемерон.

Відео дня

Читайте такожЄвропарламент збереться на надзвичайне засідання, обговорить вихід Британії з ЄС

"Я не хотів виходу всім своїм серцем, але британці обрали інший шлях. Отже, їм потрібен новий прем'єр-міністр", - сказав Кемерон.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Великобританії євроскептики здобули перемогу на референдумі щодо виходу країни з ЄС. Після підрахунку всіх голосів прихильники Brexit набрали 51,9% голосів.