REUTERS

Як повідомляє РБК з посиланням на Reuters, базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу з дотримання прав людини заявив про те, що в результаті авіанальоту на село Аль-Курія у районі міста Дейр-ез-Зор загинули 47 осіб, у тому числі 31 цивільний. Агентство повідомляє, що влаштували наліт «сирійські або російські військові літаки».

Реакції сирійської влади на ці повідомлення поки не надходило.

Читайте такожУ світі зафіксували рекордний за чверть століття рівень насильства і тероризму

Відео дня

Міністерство оборони Росії не раз наголошувало, що літаки ВПС Росії не завдають ударів по мирному населенню Сирії.

Село Аль-Курія знаходиться на середині шляху між Дейр-ез-Зором і іракським кордоном. Цей район контролюється угрупованням "Ісламська держава".

Саме місто Дейр-ез-Зор частково контролюється сирійською урядовою армією, оточеною з усіх боків загонами бойовиків. Армія Асада протягом останніх тижнів намагається зламати опір терористів і відновити зв'язок з Дейр-ез-Зором, навколо якого знаходяться в тому числі і нафтові родовища.

Як повідомляв УНІАН, експерти AMG заявили про 192 випадки загибелі мирних жителів в результаті дій російської авіації.

Читайте такожЗатримані у Харкові таджики пройшли підготовку у таборах ІДІЛ та воювали у Сирії

Наведена AMG оцінка чисельності загиблих зроблена виходячи з числа верифікованих інцидентів. Більше 1300 ймовірних жертв російських авіанальотів на сайті AMG перераховані поіменно.

Автори доповіді AMG стверджують, що Росія в перші місяці операції активно обстрілювала цивільну інфраструктуру в Сирії, в тому числі, пункти видачі їжі, водоочисні споруди. На їхню думку, ці удари призводили до масової загибелі мирних жителів (коли число жертв становило 20 осіб і більше) 16 разів. Зокрема, 71 мирний сирієць загинув в результаті удару по ринку в місті Аль-Букамаль в провінції Дейр-ез-Зор, говориться в доповіді.