REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні у Брюсселі на прес-конференції, присвяченій саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня у Варшаві.

Читайте такожУ НАТО пояснили, чому Росія є однією з "непередбачуваних небезпек" для Альянсу

"Ми були готові провести засідання до саміту, але ми також готові провести засідання після саміту. Не має значення, відбудеться це до чи після саміту. Важливо, щоб це сталося", - заявив він.

Відео дня

За словами Столтенберга, зараз триває "гарний діалог з росіянами щодо модальності, порядку денного та конкретного часу наступного засідання ради НАТО-Росія". "Остаточних домовленостей ще немає, але у нас триває діалог з цих питань. Як тільки ми погодимо порядок денний та час, ми про це повідомимо. Я вважаю, що Рада НАТО-Росія - дуже корисний та важливий інструмент, тому що НАТО вірить в ідею захисту та діалогу. Я не бачу жодних протиріч у сильній обороні та стримуванні і політичному діалозі. Ми переконані, що нам потрібен діалог зараз навіть більше, коли ми бачимо збільшення напруження, більше військової діяльності", - сказав генсек Альянсу.

Столтенберг вважає, що сторони повинні обговорювати питання прозорості, передбачуваності. "Ми бачили непрофесійну небезпечну поведінку. Важливо запобігти таким випадкам, які ми бачили, таким як збитий російський літак у Туреччині чи небезпечні польоти над американським кораблем у Балтійському морі", - пояснив генсек НАТО.

Як повідомляв УНІАН, перше майже за 2 роки засідання Ради НАТО-Росія відбулось у квітні цього року.