Дождь канал / Russian Look

«Антимайдан» стверджує, що в 32 публікаціях на сайті телеканалу «Ісламська держава» згадується без вказівки, що ця організація визнана терористичною і заборонена в Росії.

Заяву на ім'я Чайки опубліковано на сайті «Антимайдана». У ньому говориться, що у додатку містяться посилання на матеріали «Дождю» і скріншоти сторінок. Однак цей додаток «Антимайдан» не опублікував: які саме матеріали стали приводом для звернення до прокуратури, невідомо.

Читайте такожВиступ Віки Циганової на "Антимайдані" в Москві коштував Росії 1,3 млн рублів

Відео дня

«Рух «Антимайдан» було створено для того, щоб всі політичні зміни відбувалися за законом. Тому, коли ми виявили, що телеканал «Дождь» порушує закон, ми повідомили в Генпрокуратуру про те, що в публікаціях телеканалу відсутні згадки про те, що ІДІЛ заборонена в Росії», - пояснив ТАСС співголова «Антимайдану» Микола Старіков. Він сказав, що представники руху не намагалися отримати пояснення у каналу. «В даному випадку є пряме порушення закону, і пояснення повинні отримати слідчі», - сказав він.

Телеканал «Дождь» «уважно стежить» за дотриманням російських законів, повідомила РБК генеральний директор телеканалу Наталя Синдєєва. За її словами, в «Дождя» існують механізми внутрішнього контролю за всіма публікаціями на сайті - як раз на предмет дотримання законодавства. «Ніяких порушень на нашому сайті ми не бачимо, але ще раз уважно перевіряємо в даний момент», - сказала Синдєєва.