За даними ЗМІ, головними співбесідниками делегації в РФ стануть керівники оборонних підприємств / Фото УНІАН

Представник прокуратури Нідерландів Вім де Брюйн повідомив, що мета комісії - обговорити проведення розслідування з російською стороною, передає DW.

До складу делегації входять слідчі, прокурори та представники поліції, які перебуватимуть із візитом у Москві два дні.

Де Брюйн підкреслив, що зустрічі делегації будуть закритими для преси, ні заяв, ні інтерв'ю за підсумками візиту міжнародної розслідувальної групи не планується.

Відео дня

Читайте такожНа Генасамблеї ООН знову піднімуть питання про покарання винних у катастрофі МН17 - Єльченко

За даними ЗМІ, слідчі, які прибули до Москви, мають намір поспілкуватися з представниками російського військово-промислового комплексу, та, можливо, з представниками прокуратури.

До Об'єднаної розслідувальної групи (JIT), яка працює з серпня 2014 року, входять представники прокуратури й поліції Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України. Ці країни спільно проводять кримінальне розслідування з метою знайти і покарати винних у катастрофі малайзійського "Боїнга".

"Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії", який здійснював рейс із Амстердама до Куала-Лумпур, впав 17 липня 2014 року неподалік від Донецька. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

У жовтні 2015 року Рада безпеки Нідерландів оголосила результати розслідування авіакатастрофи, згідно з якими лайнер був збитий ракетою російського виробництва, випущеною із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Розслідувачі незалежної британської групи Bellingcat заявили про причетність до цього злочину російських військових.