REUTERS

Це 27-а за рахунком зустріч на вищому рівні глав держав і глав урядів країн-учасниць Північноатлантичного альянсу і перший за всю історію саміт НАТО на території Польщі.

Як повідомляється на сайті МЗС Польщі, офіційно саміт розпочнеться о 15:30 за київським часом з офіційного привітання генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга і президента Польщі Анджея Дуди.

Однак прибуття учасників і перші зустрічі почнуться з самого ранку.

Відео дня

Читайте такожЧого варто очікувати від варшавського саміту НАТО? – опитування УНІАН

Далі глави 28 держав і урядів країн НАТО, а також Чорногорії, яка має статус спостерігача в Альянсі, проведуть перше засідання Північноатлантичної ради. Також планується прес-конференція генсека НАТО. Потім лідери держав візьмуть участь у робочому обіді, на який також запрошені представники держав і об'єднань, що не перебувають у НАТО.

Саміт продовжить свою роботу 9 липня з засідання, присвяченого Афганістану, за участю президента і глави уряду Афганістану, а також представників країн-партнерів НАТО і міжнародних організацій. Пізніше відбудеться друге засідання Ради НАТО за участю Йорданії, Європейської ради та Європейської комісії.

Читайте такожСША підтримують політику відкритих дверей НАТО для України, але на неї чекає "довгий шлях модернізації"

Завершиться саміт засіданням комісії Україна-НАТО за участю президента України Петра Порошенка.

При цьому наголошується, що генеральний секретар НАТО буде проводити окремі прес-конференції після кожного засідання.

Крім того, в рамках саміту передбачені робочі вечері на рівні міністрів закордонних справ і оборони.

Читайте також"Глибоко оборонна": Меркель охарактеризувала стратегію НАТО щодо Росії

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко планує відвідати варшавський саміт НАТО 2016. Серед іншого він має намір провести зустріч з президентом США Бараком Обамою.

Порошенко також раніше заявляв, що в ході саміту НАТО у Варшаві Україна визначить подальші дії з "нормандської четвіркою".

Читайте такожУкраїна очікує започаткування нових проектів співробітництва з НАТО у Варшаві – Порошенко

Водночас генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг запевнив, що на саміті Альянсу в Варшаві союзники нададуть Україні політичну та практичну допомогу.

Крім того, міністр оборони Польщі Антоній Мачеревич заявив, що на саміті НАТО у Варшаві будуть сформовані сили стримування, які змусять Росію "забути про погрози в бік Польщі та інших країн".