REUTERS

Таку думку висловила у неділю, 10 липня, федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель, передає Deutsche Welle.

"Як на мене, рішення прийнято", - сказала вона в інтерв'ю телеканалу ZDF. "Наступним кроком має стати те, що Великобританія подасть відповідну заявку. Я виходжу з того, що це станеться. Маючи справу з реальністю, цілком твердо виходжу з того, що ця заявка надійде", - додала кацлер. Утім, зробить Лондон це лише тоді, коли країну очолить новий прем'єр-міністр, впевнена Меркель. Але жодних переговорів про вихід зі складу ЄС до цього, за її словами, не буде.

Читайте такожУряд Великобританії відхилив петицію противників Brexit щодо повторного референдуму

Відео дня

Канцлерка також заперечила, що до перемоги противників членства Великобританії в Євросоюзі на референдумі призвела політика заощадження в ЄС, яку проводить уряд у Берліні. На її думку, головним чинником невдоволення британців членством в Євросоюзі стало право на вільне пересування громадян та робочої сили. Саме на темі міграції, зокрема і всередині ЄС, часто робили акцент у своїй агітації прибічники Brexit.

Водночас канцлер Німеччини повідомила про невизначеність із ситуацією навколо доступу депутатів Бундестагу до турецького аеродрому "Інджирлік". На цьому аеродромі дислокуються літаки військово-повітряних сил Німеччини. Вона підтвердила, що зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, яка відбулася на полях саміту НАТО в Варшаві, не принесла прориву в цій справі. А тому "потрібно працювати (над цим питанням. - Ред.) далі", зазначила Меркель.