REUTERS

Як повідомляє The Guardian, колишній міністр внутрішніх справ Британії в уряді Девіда Кемерона Тереза Мей здійснила традиційний візит до Букінгемського палацу для зустрічі із Королевою Єлизаветою II, де була затверджена новим очільником британського уряду.

Читайте такожЯк Девід Кемерон проводить останній робочий день на посаді прем'єра Великобританії (фото)

Призначення Мей у Букінгемському палаці відбулося незабаром після того як Девід Кемерон також відвідав палац, щоб подати у відставку.

Відео дня

У Букінгемському палаці Мей взяла участь у церемонії "цілування рук", що є відомим конституційним терміном офіційного призначення на посади членів уряду.

Як повідомляв УНІАН, королева Великобританії Єлизавета II прийняла відставку прем'єр-міністра Девіда Кемерона, який подав їй відповідне прохання, і вже покинув Букінгемський палац.

Кемерон побажав Терезі Мей на посаді прем'єра вдало провести переговори про вихід країни зі складу Євросоюзу.

Читайте такожТереза Мей планує призначити на ключові посади в уряді Британії жінок

"Я впевнений, що Тереза ​​зможе забезпечити сильне і стабільне лідерство і виконати положення маніфесту Консервативної партії, з яким ми були обрані, я бажаю їй домогтися найкращих умов на переговорах про вихід Великобританії зі складу ЄС", - сказав він.

"Я порекомендую Її Величності попросити Терезу Мей сформувати нову адміністрацію. Мені приємно, що другий раз в британській історії новий прем'єр-міністр буде жінкою, вона знову буде консерватором", - додав чинний прем'єр.

Нагадаємо, Девід Кемерон вирішив піти у відставку з посади голови британського уряду після оголошення результатів референдуму щодо виходу Великобританії з ЄС. Тоді після підрахунку всіх голосів прихильники Brexit набрали 51,8% голосів.