REUTERS

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу CNN.

"У Мармарисі була проведена операція, спрямована проти мене. Двох моїх охоронців вбили. Якби я затримався там на 10-15 хвилин, то був би вбитий або схоплений", - повідомив Ердоган.

Президент Туреччини розповів, що він був у відпустці разом із родиною у курортному місті Мармарис, коли йому повідомили про те, що у Стамбулі та Анкарі відбувається "якийсь рух".

Відео дня

Після цього він прийняв негайне рішення залишити готель.

Читайте такожЗаколотники в Туреччині використовували WhatsApp: у переписці названо імена організаторів та розкрито план путчу (відео)

Раніше УНІАН повідомляв, що загін спецназу, який охороняв президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, зірвав спробу захоплення готелю в середземноморському місті Мармарис, в якому турецький лідер перебував на початку спроби перевороту.

Через півгодини після того, як Ердоган залишив готель у Мармарисі, туди прилетіли три вертольоти із сорока солдатами на борту, які збиралися «заарештувати або вбити» главу держави, проте зіткнулися з президентською охороною, передає Al Jazeera.

Згодом з'явилося відео, на якому зафіксовано перестрілку між турецькими заколотниками й охороною президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана в одному з готелів Мармариса.