abnews.ru

Про це повідомляє РБК.

Ламонов, підозрюваний у скоєнні отриманні хабара в особливо великому розмірі, пробуде в СІЗО до 15 вересня.

Також, суд відправив у слідчий ізолятор керівника управління власної безпеки Слідчого комітету Михайла Максименко.

Відео дня

Читайте такожУ СК Росії вважають, що події 2012 року на Болотній були репетицією Майдану

Пізніше Лефортовський суд видав санкцію на арешт заступника начальника московського управління СКР Дениса Нікандрова.

До зали засідання трьох слідчих одного за іншим доставляли бійці спецназу ФСБ в масках. Ламонов ховав обличчя за теплим шарфом, Максименко і Никандров — ні.

Як розповіли РБК адвокати Ольга Лукманова і Сергій Анюшен, їх довірені Ламонов і Максименко не визнають провину. Згідно з даними, оприлюдненими в суді, всі троє підозрюються в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Джерело РБК в ФСБ розповідав, що Нікандров підозрюється в тому, що обіцяв кримінальному авторитету Захарію Калашову (Шакро Молодому) допомогу у вирішенні питання про кримінальну відповідальність за $1 млн. За даними агентства «Росбалт», затримання Максименко пов'язано з тим, що він нібито дав слідчим відділу СКР по Північному адміністративному округу Москви вказівку не вимагати продовження арешту Андрія Кочуйкова на прізвисько Італієць, якого агентство назвало правою рукою Шакро Молодого.

Читайте такожСК РФ на "фінальної стадії маразму" - Ходорковський про відновлення обшуків по "ЮКОСу"

Тиждень тому Тверський суд Москви заарештував Шакро. Його звинувачують у вимаганні 8 млн руб. у співвласниці московського ресторану.

За словами адвоката Анюшена, в матеріалах справи фігурують різні суми грошей, але «ні про які мільйони мови не йде». Він зазначив, що Максименко не отримав ні від кого ніяких грошей, а також не міг вплинути на процесуальні рішення про обрання арешту.