REUTERS

Як заявила заступник прем'єр-міністра у тимчасовому уряді Сорайа Саєнс де Сантамарія, кабінет міністрів закликав Верховний суд королівства анулювати прийняту в середу резолюцію, а також оцінити законність дій спікера каталонського парламенту Карму Форкаделль, який дозволив відбутися голосування, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Читайте такожГолова уряду Каталонії: Brexit посилює аргументи щодо відділення від Іспанії

27 липня парламент Каталонії схвалив план по виходу автономної області зі складу країни, який зокрема передбачає проведення референдуму. Як повідомляє El Mundo, ініціативу підтримали сепаратистська коаліція "Разом "за" і "Кандидати за народну єдність", які володіють більшістю в каталонському парламенті.

Відео дня

Парламент Каталонії 9 листопада минулого року прийняв резолюцію, що проголошує "початок процесу створення незалежної держави з республіканської формою правління". Тоді ж голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон презентував "дорожню карту" створення незалежної держави, яка передбачає прийняття нових законів, створення держструктур і проведення референдуму.

Відразу після цього уряд Іспанії звернулося до Конституційного суду, який визнав незаконними спроби Каталонії оголосити незалежність.