Филлипс / facebook.com/GrahamWPUK

Інцидент стався у вівторок, 2 серпня, повідомляє DW з посилання на dpa.

Інцидент почався з того, що двоє чоловіків вдерлися до бюро з вимогами взяти інтерв'ю у представника Correctiv Маркуса Бенсманна, який разом Девідом Кроуфордом працював над розслідуванням збиття авіалайнера MH17. У ході розслідування журналістам вдалось встановити факти, які вказують на те, що літак був збитий "Буком", екіпаж якого складався з російських офіцерів, з території, контрольованої проросійськими бойовиками.

Читайте такожПропагандист Russia Today повернувся до Латвії, незважаючи на заборону в'їзду, назвав владу "дебілами"

Відео дня

Від самого початку Філліпс та його напарник, німецький журналіст Біллі Сікс вели відеозйомку в офісі бюро, а коли їх попросили вимкнути камеру, ті почали вигукувати образливі гасла, звинувачуючи журналістів у брехні та пропаганді. За кілька хвилин представникам Correctiv вдалось виштовхати непроханих гостей з офісу, на місце події була викликана поліція. Редакція Correctiv подала заяву в правоохоронні органи, звинувативши провокаторів у незаконному вторгненні в приміщення і порушення недоторканності особистого життя шляхом незаконної відеозйомки.

На своїй сторінці в Twitter Філліпс підтвердив вторгнення до редакції, назвавши матеріали журналістів "пропагандою в дусі Геббельса".