REUTERS

Про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Напередодні Трамп заявив, що Клінтон має намір скасувати Другу поправку до конституції США, що гарантує право громадян на носіння та зберігання зброї, і закликав прихильників поправки зробити щось, щоб не допустити кандидата від демократів до влади.

Читайте такожЖурналіст про вибори в США: американці готові підтримати "карнавального зазывалу з половиною мозку"

Відео дня

"Його постійні твердження про те, що більше країн повинні мати ядерну зброю, і ось тепер його черговий заклик до насильства. Кожен з цих випадків показує, що у Дональда Трампа не той характер, щоб стати президентом і верховним головнокомандувачем Сполучених Штатів", - заявила Клінтон на мітингу в штаті Айова.

За її словами, Трамп перейшов межу, і його висловлювання можуть мати серйозні наслідки.

Висловлювання Трампа про Другій поправці викликали бурхливу полеміку в США. Сенатор-демократ Кріс Мерфі побачив у заяві кандидата заклик до вбивства, а представник агіткампанії Клінтон Роббі Мук назвав заяви кандидата-мільярдера небезпечними.

Сам же Дональд Трамп пояснив, що його слова не були закликом до насильства проти кандидата від демократів, а він лише закликав прихильників Другої поправки організуватися і проголосувати, щоб врятувати конституцію США.