REUTERS

Це випливає з повідомлення, опублікованого на сайті американського Міністерства охорони здоров'я і соціальних служб, передає РБК.

У заяві відомства наголошується, що на такі заходи офіційна влада пішла після відповідного звернення губернатора острова Алехандро Падільї.

Читайте такожУ Нью-Йорку народилася перша дитина, що постраждала від вірусу Зіка

Відео дня

Введення особливого режиму безпеки, на думку відомства, забезпечить додаткову підтримку уряду Пуерто-Ріко, а також допоможе гарантувати необхідний контроль за населенням регіону, особливо за вагітними жінками.

Як зазначає Reuters, більше 1000 вагітних жінок в Пуерто-Ріко були інфіковані штамами вірусу після укусу комарів. До теперішнього часу, за даними місцевого департаменту охорони здоров'я, медики зареєстрували в регіоні 10 690 випадків зараження лихоманкою Зіка. При цьому фактичне число хворих може бути вище, оскільки, як зазначає влада, симптоми хвороби в більшості випадків слабко виражені.

На початку липня в США зафіксували перший випадок смерті пацієнта, хворого вірусом Зіка. Ним став літній житель штату Юта, який заразився під час поїздки в зону, де лихоманка активно поширюється.