мигранты / REUTERS

Як повідомляє видання Neue Osnabrücker Zeitung з посиланням на Федеральне управління кримінальної поліції (BKA), станом на 1 липня в Німеччині вважались зниклими 8991 неповнолітніх мігрантів, які прибули до Німеччини без супорводу дорослих, передає українська редакція "Німецької хвилі" Переважна більшість цих неповнолітніх - підлітки у віці від 14 до 17 років.

Читайте такожПриплив мігрантів до Німеччини знижується

Видання додає, що ця цифра уже вдвічі перевищує дані за 2015 рік та на початок цього року, коли зниклими безвісти вважалися 4749 неповнолітніх мігрантів.

Відео дня

Газета зазначає, що зникнення дітей у більшості випадків не має кримінального підґрунтя, тобто не пов'язана з вчиненням злочинів. "Федеральне управління кримінальної поліції не має конкретних даних, що частина неповнолітніх мігрантів, зареєстрованих як зниклі безвісти станом на початок року, могли стати жертвами злочинів", - цитує видання BKA. Крім того, часто органи влади не отримують повідомлення від сімей, що підліток з нею возз'єднався. Йдеться також про випадки, коли родичі вважають, що дитина уже була зареєстрована, або реєструючи її, помиляються в написанні прізвища.