ukraineun.org

Як повідомляє Центр новин ООН, процедура голосування проходила за закритими дверима.

На даний час на посаду генсека ООН офіційно претендують 10 кандидатів, зокрема шестеро з країн Східної Європи: Срджян Керім з Республіки Македонія, Данило Тюрк зі Словенії, Ірина Бокова з Болгарії, Наталія Герман з Республіки Молдова, Вук Єреміч із Сербії та Мирослав Лайчак зі Словаччини. У списку кандидатів також Антонью Гутерріш з Португалії, Хелен Кларк з Нової Зеландії, Сусана Малькорра з Аргентини і Крістіана Фігерес з Коста-Ріки.

Читайте такожООН фінансує компанії Асада, що потрапили під санкції - The Guardian

Відео дня

Раніше було 12 кандидатів, однак Весна Пусіч зі Хорватії та Ігор Лукшич з Чорногорії нещодавно відмовилися від «передвиборчих перегонів».

Генеральний секретар призначається Генеральною асамблеєю ООН за рекомендацією Ради безпеки.

Раніше в Радбезі пройшли два раунди голосування. Крім того, кожен кандидат взяв участь у неформальному діалозі з членами Генасамблеї, відповів на запитання представників громадянського суспільства, провів зустріч зі співробітниками ООН.

Як повідомляє видання Euractiv, після третього раунду голосування у результаті багаторазового просочування інформації про підсумки голосування в лідери вийшли представники Португалії, Словаччини та Болгарії.

Другий строк чинного генсекретаря ООН Пан Гі Муна спливає 31 грудня 2016 року.