REUTERS

Як передає Deutsche Welle, на борту 150-містного Airbus A320 із Форт-Лодердейла у Флориді вилетіли, зокрема, міністр транспорту США Ентоні Фокс, голова правління авіаліній JetBlue Airways Робін Хейс та спеціально відібрані серед кубинських американців п'ятеро членів екіпажу.

Читайте такожВ Гавану прийшов перший за десятки років круїзний лайнер з США (фото, відео)

Крім того, переліт здійснили представники преси, а також звичайні пасажири, які загалом зайняли близько половини салону. Держсекретар США Джон Керрі у Twitter назвав цей рейс "черговим кроком уперед".

Відео дня
REUTERS

У липні 2015 року США та Куба офіційно відновили дипломатичні відносини, у березні цього року президент США Барак Обама відвідав Кубу з офіційним візитом. Відвідини американським президентом острова були першими за останні 90 років.

Як повідомляв УНІАН раніше, з 31 серпня по 29 жовтня польоти JetBlue здійснюватимуться тричі на тиждень, а з 30 жовтня стануть щоденними. Також 1 вересня відкриє авіасполучення з Санта-Клара американська компанія Silver Airways. American Airlines перші польоти здійснить 7 вересня в провінції Ольгін і Сьєнфуегос, а потім - в Камагуей, Вілья-Клару і Матансас.