REUTERS

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії розглядає можливість запровадження системи видачі дозволів на роботу для жителів Європейського Союзу з метою скорочення міграції. 

Читайте такожУ Лондоні тисячі людей вийшли на марш проти Вrexit (фоторепортаж)

Про це повідомила глава відомства Амбер Рудд заявила в інтерв'ю BBC у неділю, 11 вересня.

Відео дня

На її думку, більшість громадян Великобританії, які проголосували за вихід країни зі складу ЄС, зробили цей вибір в першу чергу через бажання посилити контроль на кордонах та скоротити кількість мігрантів.

«Безумовно, дозволи на роботу мають значення», - сказала Рудд і пояснила, що її відомство вивчає варіанти запровадження різних систем контролю за міграцією, проте остаточне рішення поки що не ухвалене. 

«Ми збираємося досягнути найкращого результату для нашої економіки: знизити потік мігрантів, але водночас захистити людей, які справді роблять свій внесок в нашу економіку», - наголосила чиновниця.

Як зазначає Deutsche Welle, питання контролю за міграцією стане одним із найскладніших у переговорах між Євросоюзом та Великобританією про вихід країни зі складу об'єднання. Лондон хоче посилити контроль на кордонах та обмежити притік робочої сили з ЄС, одночасно зберігши доступ до вільного ринку Євросоюзу. У ЄС такий підхід категорично не сприймають. Уряд Великобританії запланував зменшити потік мігрантів до країни до 100 тисяч на рік - з нинішніх 327 тисяч на рік.