REUTERS

Представники Республіканської партії, що займають більшість місць у законодавчому органі штату, зуміли набрати кількість голосів, необхідну для подолання вето, накладеного раніше на відповідний закон губернатором-демократом Джеєм Ніксоном, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Тепер повнолітні жителі штату отримають право купувати і мати при собі вогнепальну зброю прихованого носіння без обов'язкового отримання ліцензії на таку зброю. Республіканці вважають, що це дозволить законослухняним громадянам захищати себе та свої родини.

Читайте такожТехаські студенти протестували проти дозволу носити вогнепальну зброю за допомогою секс-іграшок

Відео дня

Критики законопроекту заперечували, що його прийняття може призвести до сплеску насильства з застосуванням зброї. Вони також побоюються, що найбільш часто жертвами такого насильства будуть ставати афроамериканці.

Президент США Барак Обама і його адміністрація раніше закликали до посилення правил обігу вогнепальної зброї на всій території країни. Це було пов'язано з кількома гучними випадками масових розстрілів мирних громадян.

Найрезонанснішим з цих випадків стала стрілянина в гей-клубі Pulse міста Орландо у Флориді, де Омар Матін застрелив 49 осіб і поранив ще 53 перш ніж його самого застрелила поліція.