REUTERS

Турецький парламент продовжив до 30 жовтня 2017 року мандат на застосування військової сили в Сирії та Іраку, повідомляє Новое время з посиланням на агентство Анадолу.

"Генеральна Асамблея великих національних зборів (парламенту) Туреччини продовжила до 30 жовтня 2017 року мандат, що дозволяє уряду використовувати військову силу на території Сирії та Іраку", – йдеться в повідомленні.

Рішення було прийнято усіма основними парламентськими фракціями. Проти голосували тільки представники прокурдської Народної демократичної партії.

Відео дня

Читайте такожТуреччина має намір побудувати стіну вздовж кордону із Сирією

Чинний мандат турецької армії на ведення військових дій в Сирії та Іраку закінчується завтра, 2 жовтня. Згідно з новим рішенням парламенту, уряд Туреччини уповноважений на продовження військових операцій в двох сусідніх країнах.

Іноземним силам дозволяється використовувати турецьку територію для операцій проти одних і тих же загроз, включаючи ІДІЛ та воєнізовані угруповання курдів, які вважаються терористичними організаціями в багатьох країнах світу.

Нагадаємо, Туреччина почала сухопутну операцію Щит Євфрату на території Сирії 24 серпня. Вона спрямована проти терористів ІДІЛ і місцевих курдів. За місяць турецькі військові завдали 3330 вогняних ударів по 824 опорних пунктах терористів.