REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він повідомив під час військово-технічної конференції.

«За цей час вдалося стабілізувати ситуацію в країні, звільнити значну частину її території від бандформувань міжнародних терористів, налагодити роботу російського центру з примирення ворогуючих сторін», – сказав Шойгу.

Він зазначив, що під час операції Повітряно-космічні сили РФ завдавали ударів по місцях скупчення бойовиків і їх інфраструктури, здійснювали доставку гуманітарних вантажів сирійським громадянам, вирішували інші, не менш важливі завдання.

Відео дня

Читайте такожРосія направить до берегів Сирії свій єдиний авіаносець

«Отримано практичний досвід стрільб високоточною зброєю великої дальності з надводних кораблів і підводних човнів з акваторій Каспійського і Середземного морів», – наголосив глава відомства.

Він також нагадав, що літаки стратегічної авіації в реальній бойовій обстановці вперше застосували нові ракети повітряного базування «Х-101» з дальністю дії до 4,5 тис. кілометрів.

«Багато сучасних вітчизняних зразків озброєння пройшли перевірку в складних умовах пустельної місцевості і загалом показали свою надійність і ефективність», – заявив Шойгу.

Міністр оборони зазначив, що в даний час підприємствами оборонно-промислового комплексу створюється перспективне озброєння, яке надійде у війська в найближчому майбутньому.

«Важливо, аби при розробці нових зразків, а також при експлуатації наявної техніки враховувався сирійський досвід», – сказав він.

Читайте такожУ Росії назвали умову відновлення співпраці зі США в ядерній сфері

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня в Кремлі у річницю операції в Сирії заявили, що термін її проведення з самого початку не визначався.

30 вересня 2015 року Рада федерації РФ за зверненням президента Росії Путіна дав згоду на використання військово-повітряних сил Росії на території Сирії.

Країни Заходу і сирійська опозиція неодноразово звинувачувала Росію в тому, що її літаки атакують у Сирії не позиції терористів, а противників президента країни Башара Асада.