REUTERS

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд перед розглядом проекту документа, підготовленого Францією і підтриманого США і Великобританією, передає "Радіо Свобода".

Раніше Росія заявила, що вважає запропонований документ неприйнятним і таким, що провокує її на використання права вето. Москва підготувала альтернативний проект - про виведення зі східної частини Алеппо збройних загонів ісламістів.

Читайте такожСирійська опозиція вимагає від ЄС ввести санкції проти Росії

Відео дня

Міжнародне співтовариство неодноразово критикувало масовані сирійські та російські бомбардування житлових кварталів і лікарень в східній частині Алеппо, яку контролюють повстанці. В результаті посилення авіаударів різко зросла кількість жертв серед мирних жителів.

За даними сирійських правозахисників, війська режиму Башара Асада в суботу витіснили повстанців з кількох районів на північному сході країни (біля кордону з Туреччиною), на півдні провінції Хама, а також зайняли частину північного передмістя Алеппо і продовжують наступ за підтримки російської авіації, а також іранських, ліванських та іракських сил.