Джонсон призвал ввести санкции против России / УНИАН

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії, а міжнародні інституції повинні робити більше, щоб покарати Москву за допомогою санкцій. Його цитує Reuters.

Читайте такожМЗС Британії поклав на Росію відповідальність за атаку на гумконвой у Сирії

"Якщо Росія продовжить діяти в такому ключі, як зараз, я думаю, ця величезна країна ризикує стати ізгоєм", - сказав Джонсон, виступаючи в парламенті.

Відео дня

Він також закликав влаштовувати антивоєнні протести під посольством Росії.

"Всі наявні докази вказують на відповідальність Росії відповідальність за цей злочин", - сказав Джонсон, маючи на увазі напад на гуманітарну колону.

Як повідомляв УНІАН, гуманітарний конвой ООН і сирійського Червоного півмісяця потрапив під авіаудару в провінції Алеппо. Літаки розбомбили 18 з 31 вантажівки з медикаментами, пшеницею і зимовим одягом.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен о'брайан заявив, що якщо "жорстокий напад" буде визнано умисним, його прирівняють до воєнного злочину.

У США заявляли, що над колоною в момент інциденту були помічені два російських літаки. У Росії ці повідомлення заперечують, стверджуючи, що конвой "загорівся сам".