Іракська армія / REUTERS

Про це заявив командувач об’єднаними силами міжнародної коаліції боротьби з терористичною організацією ІД, генерал-лейтенант США Стівен Таусенд, передає OIR.

«Ця операція щодо повернення контролю над другим по величині іракським містом Мосул може затягнутися на тижні або і довше», - сказав він.

В той же час він заявив, що війська Пешмерга отримують допомогу від міжнародної коаліції.

Відео дня

Читайте також"Наша участь - поза питаннями": Ердоган заявив, що Анкара також піде в наступ на Мосул

«Ірак підтримується з боку коаліції широким спектром можливостей, в тому числі це підтримка з повітря, артилерія, розвідка, радники і авіанавідники», - сказав Таусенд.

Нагадаємо, 17 жовтня прем'єр-міністра Іраку Хейдар аль-Абаді заявив про початок операції із звільнення Мосула від загонів «Ісламської держави».

Він пообіцяв, що операція, в якій візьмуть участь в тому числі сили поліції і національної гвардії, завершиться звільненням великого міста на півночі країни від загонів «Ісламської держави».

У перший день операції по звільненню іракського Мосула від бойовиків угруповання «Ісламська держава» війська, що беруть у ньому участь виконали своє завдання з «випередженням графіка».

Про це повідомив представник Пентагону Пітер Кук, який пояснив, операція іракської армії і повстанців поки що йде швидше, ніж планувалося, однак попередив, що мова йде лише про перший день операції, і тому висновки робити ще рано.