Авианосець

Два британських військових кораблі стежать за російськими судами, пише Європейська правда з посиланням на ВВС.

Читайте такожВМС Британії приведені в стан підвищеної боєготовності через російські кораблі у Середземному морі - ЗМІ

Міністерство оборони Британії повідомило, що вони "фіксуватимуть кожен крок на шляху російських кораблів" у водах Великої Британії.

Відео дня

Британський есмінець HMS Duncan у супроводі фрегата HMS Richmond вийшли з Портсмута у вівторок, щоб відстежувати групу російських кораблів.

Російський буксир, який, як вважається, йде разом із групою, першим увійшов в протоку Ла-Манш. Кораблі перебувають у міжнародних водах.

Як зазначають військові експерти, авіаносець "Адмірал Кузнєцов" має статус чи не найбільш проблемного корабля флоту РФ - силова установка корабля швидко перестала відповідати вимогам, що пред'являються.

Так, в ході першої бойової служби ще взимку 1995 - навесні 1996 року через незадовільний стан головної енергетичної установки авіаносець кілька разів втрачав хід і не міг розвивати повну швидкість.

Читайте такожРосія направить до берегів Сирії свій єдиний авіаносець

Численні ремонти - в 1994-1995, 1996-1998, 2001-2004, 2008 роках - не могли виправити ситуацію в основному через недостатнє фінансування, якого не вистачало на проведення всіх необхідних робіт.

Починаючи з 2010 року у РФ всерйоз заговорили про необхідність модернізації «Кузнєцова», яка включала б середній ремонт корабля з заміною ряду систем. Спочатку такий ремонт планувалося почати в 2012 році і завершити в 2017-му, але зробити це вчасно завадив дефіцит потужностей.

Головною проблемою «Кузнєцова» залишається його енергетична установка, в основному підтримувана в робочому стані за рахунок «канібалізації».

Недооцінювати проблему неможливо - авіаносці досить вимогливі до можливостей своїх ходових систем і швидкості ходу, яка повинна полегшувати підйом літаків з повною злітною вагою, забезпечуючи додаткові 50-60 кілометрів на годину до власної злітної швидкості літального апарату. Нездатність авіаносця дати повний хід призводить до того, що літаки мають серйозні обмеження по злітній вазі, що не дозволяють брати повний запас палива і/або бойове навантаження.