REUTERS

Як заявив на брифінгу речник Державного департаменту США Джона Кірбі, про це йшлося під час телефонної розмови Керрі та Лаврова. (Брифінг Кірбі транслювався на сайті Держдепартаменту).

"Вони обговорили ситуацію в Алеппо. Секретар висловив стурбованість щодо відновлення повітряних бомбардувань і наземних атак в Алеппо, які здійснюють режим (президента Сирії Башара аль-Асада - УНІАН) та Росія", - сказав Кірбі.

Читайте такожЗрив "гуманітарної паузи" в Алеппо: у Москві поставили умову Заходу щодо нової евакуації міста

Відео дня

Як зазначив речник Держдепартаменту, Керрі та Лавров також говорили про важливість продовження багатосторонніх переговорів у Женеві, а також, як і раніше, обговорили спроби знаходження шляхів, щоб "домогтися істотного припинення бойових дій та доставки гуманітарної допомоги до жителів Алеппо, які опинилися у безвихідній ситуації".

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня в Алеппо розпочалася "гуманітарна пауза". Протягом 11 годин російські війська та сирійські урядові сили обіцяли не бомбардувати непідконтрольні їм квартали міста. "Гуманітарну паузу" було подовжено і на подальші два дні.

Однак сьогодні вже з’явились повідомлення, що урядові війська за підтримки російської авіації продовжують наступ на Алеппо.