Руїни Алеппо / REUTERS

Російські військові попросили у Путіна дозволу на відновлення авіаударів по східній частині сирійського міста Алеппо. Про це заявив начальник головного оперативного управління Генштабу ВС РФ Сергій Рудской, пишуть «РИА Новости».

Читайте такожРосія або Сирія несуть відповідальність за авіаудар по школі в Сирії - МЗС Франції

«У зв'язку з тим, що не припиняється загибель мирних жителів, бойовики відновили активні бойові дії проти урядових військ, ми звернулися до верховного головнокомандувача Збройними Силами Російської Федерації з проханням відновлення авіаційних ударів по незаконних збройних формувань в східному Алеппо», - заявив він.

Відео дня

Втім пізніше з’явилась інформація про те, що російський президент відмовив військовим у відновленні авіа ударів по Алеппо. Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

Російський президент заявив, що такі заходи вважає недоцільними. 

Нагадаємо, Сирійська обсерваторія з прав людини на початку жовтня повідомила про масоване бомбардування російськими ВКС підконтрольної повстанцям східної частини Алеппо.

Авіація РФ скинула так звані протибункерні бомби, а також інші авіабомби на східні квартали міста. У вівторок неурядова організація "Лікарі без кордонів" заявила, що в місті залишилося тільки 11 працездатних машин швидкої допомоги, оскільки п'ять екіпажів були втрачені при бомбардуваннях, а ще у восьми відсутні необхідні запчастини.

Запеклі бої почалися в Алеппо і після того, як 23 жовтня завершився режим припинення вогню, який діяв усього три дні. Про це повідомили сирійські активісти.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Британії повідомив, що авіаудари наносилися по ключовий лінії фронту на південно-заході міста, в той же час посилилися бої між повстанцями і урядовими силами в контрольованих опозицією районах Алеппо.