Ілюстрація REUTERS

Про це йдеться в сюжеті CNN.

Вони наповнили вулиці міста, зібралися біля Білого дому, скандувавши гасла проти Дональда Трампа.

"Не мій президент, не сьогодні", – вигукували люди по всій країні.

Відео дня

У містах від Бостона до Лос-Анджелеса тисячі демонстрантів зібралися в середу ввечері в знак протесту проти результатів виборів, які означають, що мільярдер-забудовник буде наступним президентом.

5000 чоловік були на акції протесту в Нью-Йорку, за оцінками поліції. Серед питань, які турбували народ, були імміграційні та інші спірні теми передвиборної кампанії Трампа.

Читайте такожПрезидент Мексики хоче співпрацювати із Трампом, який обіцяв побудувати стіну на кордоні

"Я прийшов сюди, аби відпустити багато страху, що виник, як тільки я побачив результати", – заявив протестуючий Нік Пауерс. Він сказав, що боїться ініціативи Трампа щодо поліцейської практики «зупини і обшукай», внаслідок якої багато людей можуть опинитись у ​​в'язниці. Він також стурбований тим, що перемога Трампа посилить сексистські погляди.

За інформацією NBC New York, у  Нью-Йорку поліція заарештувала щонайменше 30 протестувальників, звинувативши їх у хуліганстві.

Багато протестів було в містах з великими демократичними основами - в Атланті; Остіні, штат Техас; Бостоні; Чикаго; Денвері; Філадельфії; Портленді, штат Орегон; Сан-Франциско, Сіетлі і Вашингтоні.

У Чикаго CNN нарахував декілька тисяч протестуючих, що покрили вулицю на півмилі.

"Я до сих пір не можу повірити, що я повинен протестувати за громадянські права", – сказав один зі студентів коледжу.

"Це було дуже неприємно, оскільки, як нація, ми думали, що зайшли так далеко, але здається, що ми робимо багато кроків назад", – сказала інша жінка, – "тому ми хочемо зібратися разом, щоб змінити цю ситуацію і переконатися, що ми продовжуємо йти вперед".

У Портленді, демонстранти скандували: "Ні Трампу, ні Ку-клукс-клану, ні фашизму в США".

Читайте такожЕкс-кандидат Сандерс не привітав Трампа: мільярдер скористався невдоволенням середнього класу

Сто в основному молодих латиноамериканців протестуючих пройшли маршем по Лос-Анджелесу в середу ввечері. Протести зростали протягом всієї ночі, люди підпалили піньяту (мексиканська м’яка іграшка - ред.) із зображенням голови обраного президента.

Кілька протестувальників висловили побоювання, що члени їх сім'ї або друзі можуть бути депортовані після інавгурації Трампа.