@itsmikebivins

Акції супроводжуються численними порушеннями закону і актами вандалізму, повідомляє місцева поліція в Twitter.

Читайте такожПєсков заявив про контакти зі штабом Трампа, у нового президента США спростовують зв'язок з Кремлем

"Масова кримінальна і небезпечна поведінка, протести кваліфікують як заворушення. Натовп попереджено", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У поліції повідомили, що протестувальники б'ють скло, кидають у поліцейських різні предмети, погрожують, пошкодили більше 10 машин і нападають на водіїв, які опинилися на шляху натовпу.

Як пише "Медуза" з посиланням на The Oregonian, також розбили вітрини в декількох магазинах.

Правоохоронні органи Орегона попередили, що до учасників заворушень можуть бути застосовані спецзасоби. Демонстрантів, які беруть участь у мирних акціях протесту, поліція попросила переміститися на одну з площ в центрі міста.

Масові протести в США почалися після того, як стала очевидною перемога на виборах Дональда Трампа. Акції відбулися у десятках міст. Тільки вночі 10 листопада в Нью-Йорку заарештували близько 50 протестувальників.

Багато протестів було в містах з великими демократичними основами - в Атланті; Остіні, штат Техас; Бостоні; Чикаго, Денвері; Філадельфії; Портленді, штат Орегон; Сан-Франциско, Сіетлі та Вашингтоні. У Чикаго CNN нарахував декілька тисяч протестувальників, які перекрили вулицю на півмилі.