REUTERS

Про це повідомляє РБК з посиланням на офіційний журнал ЄС.

Вона наголосила, що Брюссель «займає дуже принципову позицію у зв'язку з незаконним приєднанням Криму і ситуацією в Україні». За словами Могеріні, ця позиція не зміниться «незалежно від того, як буде змінюватися політика інших країн».

Читайте такожМЗС Росії пригрозив ЄС відповіддю на санкції проти депутатів Держдуми РФ" від Криму

Відео дня

Верховний представник ЄС при цьому підкреслила, що відносини з Росією не треба розглядати в чорно-білих тонах, вказуючи, що Брюссель готовий спілкуватися з Москвою з різних міжнародних питань. «З одного боку є конструктивний діалог за цілою низкою тем. З іншого боку, є наша принципова позиція по Україні та конфліктних ситуацій на нашому сході».

Могеріні також висловила сподівання на розширення євроатлантичного партнерства із США. У цьому зв'язку вона запросила майбутнього державного секретаря на нову зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС.

Також верховний представник ЄС відповіла на запитання, чи не побоюється вона меншої уваги з боку Вашингтона питань оборони Євросоюзу. Могеріні відповіла, що розраховує в найближчому майбутньому з'ясувати, якою буде політика нової адміністрації.