REUTERS

Про це Меркель сказала сьогодні на прес-конференції після наради з керівництвом Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який вона очолює, передає Deutsche Welle.

Під час виступу Меркель говорила про "часи непевності" та висловила сподівання, що її досвід допоможе Німеччині пережити їх.

Читайте такожШтайнмаєр став основним кандидатом на пост президента Німеччини

Відео дня

Вона також заявила про бажання відпрацювати чотири роки нового терміну та відстоювати демократичні цінності у разі переобрання.

Канцлер зізналась, що довго роздумувала над "нетривіальним" рішенням балотуватися знову.

Лідером ХДС 62-річна Меркель є з 2000 року. Її перший термін на чолі німецького уряду почався в листопаді 2005 року. У разі перемоги на виборах восени 2017 року, Меркель стане канцлером ФРН учетверте.

Незважаючи на критику політики Меркель щодо біженців, вона зберігає популярність. За даними опитування, проведеного інститутом Emnid, 55% німців виступають за те, щоб Меркель продовжувала очолювати уряд.

Нагадаємо, раніше експерт Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттген в інтерв'ю CNN розповів, що канцлер ФРН Ангела Меркель в 2017 році буде балотуватися на пост канцлера вчетверте. За його словами, Меркель це «наріжний камінь західної політичної концепції».

Також в ЗМІ з'явилася інформація про намір поборотися за посаду глави німецького уряду у голови Європарламенту Мартіна Шульца. Проте згодом офіційний представник Шульца спростував ці повідомлення, назвавши це "повною маячнею".