Росія відправить

Про це заявив голова комітету Ради Федерації з оборони і безпеки РФ Віктор Озеров, передає РІА Новости.

За його словами, Росія посилює систему повітряно-космічної оборони "у відповідь на розгортання американської системи ПРО в Європі".

Читайте такожЛитва викликала до себе російського посла через "Іскандери" під Калінінградом та провокації у Балтійському морі

Відео дня

"Як заходи у відповідь проти такого роду "загроз" ми змушені будемо посилювати систему повітряно-космічної оборони на цьому напрямку, залучити додаткові сили й засоби для вирішення завдань прикриття відповідних об'єктів та пунктів управління. До цього посилення входить й розміщення С-400 і комплексів "Іскандер" у Калінінграді, а також створення нових формувань у Західному і Південному військових округах", — сказав Озеров.

У Міноборони РФ раніше підтвердили повідомлення про передислокацію мобільних ракетних комплексів "Іскандер-М" в Калінінградську область.

"Іскандер" - системи мобільних балістичних ракет, які прийшли на заміну радянським ракет "Скад" (Р-17). Дві керовані ракети мають дальність до 500 км і можуть нести звичайні або ядерні боєголовки.

С-400 - російська зенітна ракетна система великої й середньої дальності, зенітний ракетний комплекс (ЗРК). Призначена для знищення всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу.