REUTERS

Про це повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.

Як зазначає Бі-бі-сі, попередня угода не отримала народної підтримки в Колумбії в ході голосування на референдумі 2 жовтня. На цей раз, як пише видання, документ буде направлений на схвалення в колумбійський конгрес, без народного референдуму. Його, як розповів Сантос, розглянуть вже на наступному тижні.

Читайте такожУряд Колумбії повстанці досягли нового мирної угоди після провалу на референдумі

Відео дня

За даними Associated Press, нова угода складається з 310 сторінок. Після його підписання Сантос і Ечеверрі під загальні овації і вигуки присутніх гостей: «Так, ми зможемо», - потиснули один одному руки. «Протягом 150 днів - всього 150 днів - вся зброя FARC перейде до Організації Об'єднаних Націй», - сказав колумбійський лідер в ході своєї промови.

Він також уточнив, що новий документ «був поліпшений», у ньому, за словами політика, були вирішені всі спірні питання, через які колумбійці проголосували проти попередньої угоди.

Глава FARC, у свою чергу зауважив, що «єдиною зброєю громадян Колумбії тепер мають стати їхні слова». «Ми ставимо остаточну крапку на цій війні, щоб цивілізовано протистояти нашим суперечностям», - додав Ечеверрі.

Як повідомляв УНІАН, лауреатом Нобелівської премії миру в 2016 році був обраний президент Колумбії Хуан Сантос. Колумбійський президент отримав нагороду "за його рішучі зусилля по виведению країни із стану більш ніж 50-річної громадянської війни".