Космос / REUTERS

Росія планує розгорнути нові комплекси системи контролю космічного простору у анексованому Криму. Про це в ефірі однієї з радіостанцій повідомив заступник командувача космічними військами Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії з випробувань полковник Андрій Івашина, повідомляє ТАСС.

Також планується встановити такі системи на Алтаї, Далекому Сході та у Бурятії.

Читайте такожРосійський авіахолдинг S7 Group придбав плавучий космодром "Морський старт"

Відео дня

"У найближчі роки на території Російської Федерації буде розгорнута мережа новітніх комплексів системи контролю космічного простору. Це будуть мережі спеціалізованих комплексів радіотехнічного контролю та оптико-електронних комплексів нового покоління. Крім Алтайського краю подібні комплекси планується розгорнути і в інших регіонах Росії - на Далекому Сході, в Республіці Бурятія і в Криму", - заявив Івашина. 

При цьому, за його словами, комплекси, з введенням їх у дію, ВКС Росії будуть здатні "постійно контролювати навколоземний простір за всіма нахилами і у максимальному діапазоні висот". 

Раніше, президент США Барак Обама направив у Конгрес доповідь про політику "стримування супротивників в космосі".

Обама зазначив, що цей звіт - результат спільної роботи кількох урядових структур, мета якої - знизити ризики для США і їх союзників в космосі, а також захистити права, можливості та свободу дій США в космосі.