REUTERS

Затверджений проект, зокрема, передбачає заборону Пентагону виділяти кошти на військову співпрацю з Росією, поки не буде виконано ряд умов.

Читайте такожТрамп анонсував призначення генерала на прізвисько "Скажений пес" головою Пентагону (відео)

"Заборонено використовувати кошти на двосторонню співпрацю з урядом Росії, поки Пентагон не зможе підтвердити Конгресу, що Росія припинила окупацію української території і агресивні дії, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів Організації Північноатлантичного договору; дотримується умови та вживає заходів для виконання Мінських домовленостей", - сказано в документі.

Відео дня

Крім того, проект передбачає заборону фінансування будь-яких дій, що сприяють легалізації російського суверенітету над окупованим Кримом.

Як повідомлялося раніше, законопроект, спрямований проти російської пропаганди в США, увійшов в підтриманий погоджувальним комітетом Конгресу проект Закону про національну оборону, який цього і наступного тижня будуть розглядати в Палаті представників Конгресу і Сенату відповідно. Також проект передбачає обмеження пересування російських дипломатів по країні.