Європейська правда

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на журналістів телеканалу.

Ініціатором страйку стала українська редакція Euronews, яка протестує таким чином проти планів керівництва припинити з наступного квітня мовлення українською через браку фінансування. Українці заявляють також про нерівноцінність розподілу бюджетних коштів між усіма 13 мовними службами.

До страйку приєдналися представники іранської та арабської служб, які теж знаходяться на межі закриття. Страйк підтримали журналісти з більшості мовних редакцій.

Відео дня

Стверджується, що в цілому, 5 грудня в акції взяли участь до 100 осіб.

Журналісти стверджують, що це перший страйк журналістів за весь час існування телеканалу.

Читайте такожЖурналісти довели фальсифікації на виборах до Держдуми РФ (інфографіка, відео)

У понеділок вона полягала в тому, що співробітники перебували в приміщенні каналу, але з 13 до 17 годин не працювали. Новини в цей час виходили англійською. Представники страйкового комітету наполягають, що у разі відсутності реакції керівництва страйк буде мати продовження, на наступний тиждень заплановне повторення.

Читайте такожLufthansa скасувала до 2 тисяч рейсів: страйк німецьких пілотів зачепить і українців (відео)

Співробітники української редакції вимагають ознайомлення з деталями контрактів про фінансування мовної служби з боку НТКУ від 2011 року і з Inter Media Group від 2015 року.

Закриття української служби відбувається на тлі реорганізації компанії з метою посилення конкурентоспроможності, зокрема планується розширення англійської, французької та російської служб.