REUTERS

Про це повідомляє Російська служба BBC.

"Boeing будує абсолютно новий 747 Air Force One для майбутніх президентів, але витрати на нього вийшли з-під контролю, склавши більше чотирьох мільярдів доларів", - написав Трамп у своєму "Твіттері".

Компанія Boeing отримала контракт на розробку літаків нового покоління для президента США на базі комерційного лайнера Boeing 747-8 у січні 2016 року.

Відео дня

Читайте такожТрамп продав всі свої акції - The Washington Post

Поки що виконання замовлення знаходиться на самій ранній стадії. Очікується, що нові президентські літаки надійдуть в експлуатацію приблизно в 2024 році. Трамп зможе скористатися ними тільки в разі переобрання на другий президентський термін.

На даний момент корпорації було перераховано близько 170 млн доларів на розробку нового літака.

"Президентський літак - це один з найбільш помітних символів США, а також офісу президента. Boeing 747-8 - єдиний з усіх вироблених у країні, який повністю підходить для цього, відповідає всім вимогам, виконання яких необхідне для забезпечення роботи голови держави", - говорила на початку року міністр ВПС Дебора Чі Джеймс.

Виробництво президентських літаків замовив ще в 1985 році президент США Рональд Рейган. Перший літак був поставлений тільки в 1990 році, коли президентом був Джордж Буш.