REUTERS

Про це повідомляє Русская служба BBC.

За словами Янгера, це відбувається на тлі зусиль Росії щодо "знищення опонентів сирійського президента Башара Асада".

Глава MI6 розкритикував дії Росії в Сирії, заявивши, що Москва, прирівнюючи всіх опонентів Асада до терористів, перешкоджає боротьбі з "Ісламською державою".

Відео дня

"Росія і сирійський режим намагаються перетворити Сирію в пустелю і називати це миром. Людська трагедія просто жахлива", - сказав Янгер.

Це перший публічний виступ Алекса Янгера з того моменту, як він зайняв пост глави MI6 в 2014 році. За його словами, зараз Великобританія зіткнулася з безпрецедентною загрозою з боку терористів.

Читайте такожОбама визнав, що США опосередковано причетні до зростання ІДІЛ

"У той час як я це кажу, добре організовані структури ІД, які займаються підготовкою нападів за кордоном, планують насильницькі акції проти Британії та її союзників. Військова обстановка їм не заважає, їм навіть не потрібно залишати межі Сирії", - заявив Алекс Янгер.

Глава MI6 повідомив, що з 2013 року було попереджено 12 терористичних нападів проти Британії.

Раніше країни Заходу неодноразово звинувачували Росію в бомбардуваннях "поміркованої опозиції", яка бореться з ІД за підтримки Заходу, однак виступає проти сирійського уряду.

Москва заперечувала ці звинувачення, проте неодноразово ставила під питання "помірність" підтримуваної західною коаліцією опозиції.