REUTERS

Про це пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Мова йде про районі архіпелагу Спратлі, територіальні претензії на який висувають не тільки Китай, але і багато інших країн, що омиваються Південно-Китайським морем - В'єтнам, Малайзія, Філіппіни і Бруней.

На супутникових знімках, розміщених на сайті Ініціативи щодо забезпечення прозорості азіатських морських шляхів при CSIS, видно споруди, що нагадують пускові установки ракет.

Відео дня

Читайте такожКитайські винищувачі перехопили літак США над Південно-китайським морем – Пентагон

REUTERS

На думку експертів, деякі з цих об'єктів можуть представляти собою зенітно-артилерійські комплекси. На їхню думку, це свідчить про те, що "Пекін серйозно налаштований обороняти свої штучні острови у випадку збройного конфлікту в Південно-Китайському морі".

Читайте такожОбама закликав Китай "не грати м'язами" в Південно-Китайському морі

Голова КНР Сі Цзіньпін в ході візиту в США у вересні минулого року стверджував, що Китай не хоче мілітаризації архіпелагу Спратлі. Разом з тим Пекін наполягає на тому, що ці території належать йому і тому він має право думати про їх оборону.

У липні цього року міжнародний трибунал, створений за посередництва Постійної палати третейського суду в Гаазі постановив, що Китай не має історичних прав на спірні території в Південно-Китайському морі.

Пекін назвав рішення суду необґрунтованим і заявив, що не вважає себе зобов'язаним його дотримуватися.