Володимир Путін і Барак Обама / REUTERS

За цими даними, Обама нагадав Путіну, що "міжнародне право, включаючи закони, що стосуються збройних конфліктів, поширюється і на дії в кіберпросторі, і Вашингтон буде оцінювати дії Москви, виходячи з даних стандартів", повідомляє NBC News.

Як зазначив представник адміністрації Обами, росіяни врахували це попередження, судячи з того, що в день виборів атак не було.

Читайте такожОбама про кібератаки: без Путіна в Росії нічого не робиться

Відео дня

Так звана система "Червоний телефон" використовується для зв'язку в моменти кризи, такі, як терористична атака 11 вересня 2001 року або початок операції США в Іраку. Екстрена лінія зв'язку не являє собою телефон буквально - понад 50 років тому це був телетайп, потім - факс, потім його замінила електронна пошта. Канал передбачає можливість вирішення питань щодо ядерної безпеки. У 2013 році був доданий канал, призначений для відправки повідомлень щодо кібербезпеки, відзначає NBC News.

Як повідомляв УНІАН, глава РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія намагається дестабілізувати фінансово-банківський сектор України шляхом кібератак.