Кристина Фернандес де Киршнер / casarosada.gov.ar

Як передає Російська служба ВВС, суд також заморозив її активи на суму понад 600 млн доларів.

Слідчі органи розслідують угоди з участю приватної компанії, яка отримувала вигідні контракти від уряду при проведенні дорожніх робіт. За даними слідства, уряд Кіршнер надавав контакти цій компанії, близькій до її сім'ї.

Читайте такожАргентина хоче повернути Фолклендські острови - закликала Британію до переговорів

Відео дня

Кіршнер, яка обіймала посаду президента з 2007 по 2015 рік, звинувачується в злочинній змові і шахрайстві. Вона вже назвала нові звинувачення політичним переслідуванням.

Заморожуючи активи колишнього президента, федеральний суддя в Буенос-Айресі задовольнив клопотання міністерства юстиції.

У травні цього року Кіршнер було пред'явлено звинувачення в шахрайстві. Тоді йшлося про проведені через центральний банк Аргентини незаконні операції з купівлі та продажу доларів в умовах фінансової нестабільності. На початку липня було оголошено про замороження її активів у цій справі.

Кіршнер виграла президентські вибори в 2007 році і змінила на цій посаді свого чоловіка Нестора Кіршнера, ставши другою жінкою-президентом Аргентини після Ісабель Перон. У 2015 році вона вже не могла балотуватися на новий термін.

На виборах у 2015 році підтриманий нею кандидат Даніель Сціолі поступився своєму супернику Маурісіо Макрі, політику правого спрямування.

"Я не боюсь тюрми, анітрохи", - заявляла Кіршнер журналістам в липні 2016 року.