REUTERS

Державний секретар США Джон Керрі прокоментував значення санкцій, накладених на Росію, на конференції «Роль США у світі», що проходила у вівторок, 10 січня, у Вашингтоні, пише Голос Америки.

Посадовці та експерти обговорюють у ходії події проблеми переходу влади від Барака Обами до новообраного президента Дональда Трампа, зовнішню політику, історичне значення минулих та сучасних подій.

Читайте такожУ Сенаті США представили законопроект про санкції щодо РФ через кібератаки

Відео дня

«Росія увійшла в Грузію, Південну Осетію та Абхазію, і нічого не було зроблено – жодних санкцій, нічого, – підкреслив Керрі. – Тоді ми прийшли [до влади]. І коли Росія втрутилася в Україну, ми переконали Європу і наклали санкції. Ці санкції неабияк вдарили по Росії і дали чітко зрозуміти, що є ціна, яку вона заплатить за все це. І, всупереч інстинктам багатьох у Європі, тих, хто хотів позбутися санкцій, нам вдавалося безперервно розгортати і утримувати їх, добиваючись виконання Мінських угод».

Керрі також наголосив на небезпеці авторитарного популізму.

«Одна з найбільших проблем, з якою зараз стикаємося – не тільки в Америці, але у кожній країні світу – це те, що ми живемо в не підтвердженому фактами політичному середовищі. Кожній країні краще зупинитися і почати турбуватися про авторитарний популізм».