Франсуа Олланд / REUTERS

Як повідомляє міжнародне французьке радіо Radio France Internationale, про це глава республіки заявив, звертаючись до французького дипломатичного корпусу.

Він зазначив, що «недостатньо постійно повторювати» про необхідність вести діалог з Росією, щоб вирішити конфлікти, зокрема сирійський і український.

«Недостатньо постійно повторювати, що "потрібно вести діалог з Росією": ми не перестаємо цього робити. Але проблеми не зникають, якщо ми про них говоримо: це було б дуже просто. Не існує розмовної дипломатії. Існує активна дипломатія. Все решта - ілюзія», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожМеркель та Олланд цього року не поїдуть на Всесвітній економічний форум у Давосі – ЗМІ

За словами Олланда, «діалог важливий, але ми не повинні робити поступок у наших інтересах і принципах».

Він наголосив, що Росія є партнером Франції «з огляду на давню дружбу між двома народами та інтересами, які вони поділяють».

«Я зустрічався з Володимиром Путіним багато разів і обговорював з ним всі конфлікти. Я ніколи не думав, що без Росії можна обійтися, щоб їх вирішити», - сказав Олланд, навівши як приклад угоду з Іраном і конфлікт в Україні.

Президент Франції також сказав, що йому "шкода у зв'язку із затримкою в реалізації Мінських угод і наголосив, що санкції не будуть зняті з Москви, поки вона не виконає свої зобов'язання».