Стан

У заяві перехідної команди Трампа говориться, що обраний президент буде час від часу проводити зустрічі з представниками компаній, які зіткнулися або стикаються з викликами, схожими з тими, з якими сьогодні стикається уряд і державні організації", пише BBC.

Читайте такожWSJ назвала ім'я головного кандидата на посаду держсекретаря США

До числа таких викликів команда Трампа віднесла хакерські атаки, крадіжку інформації та особистих даних, що різні маніпуляції та інші загрози.

Відео дня

Колишній мер Нью-Йорка очолює консалтингову компанію Giuliani Partners, яка займається питаннями безпеки, а також керує департаментом кібербезпеки в компанії Greenberg Traurig. 72-річний Джуліані був радником Трампа під час виборчої кампанії, а на посаді радника з кібербезпеки повинен буде організувати процес обміну інформацією з великим бізнесом.

Трампа цікавить те, як компанії протидіють кіберзагрозам, але він не чекає від зустрічей з бізнесменами якихось сукупних рекомендацій або рад.

У заяві команди Трампа кіберзлочини названо однією з головних загроз національній безпеці США і одним з найбільш загрозливих видів злочинів як у країні, так і у всьому світі.

Раніше Джуліані відмовився від посади держсекретаря в адміністрації Трампа.

Джуліані був 107 мером Нью-Йорка (1994-2001). Придбав загальнонаціональну популярність після терактів 11 вересня 2001 року і вважається "яструбом" епохи Буша-молодшого.

У 2007 році вступив у боротьбу за участь у президентських виборах 2008 року і став одним з фаворитів Республіканської партії, але потім відмовився від участі в перегонах на користь Джона Маккейна.

Раніше інтерв'ю компанії CNN колишній мер Нью-Йорка заявив, що Трамп збирається будувати мир з Росією з позиції сили.

“Росія вважає себе конкурентом у військовій сфері, але насправді вона такою не є. Тільки через наше небажання при Обамі навіть пригрозити використанням військової сили Росія стала потужною", - заявляв Джуліані.