Командир ПВК

Прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков заявив, що знімок міг бути зроблений на прийомі в Кремлі 9 грудня, пише Дождь.

Читайте такожУ Путіна підтвердили присутність на прийомі командира російських найманців, що воювали на Донбасі

Фотографія, на якій Путін позує разом Дмитром Уткіним (командиром приватної військової компанії «ПВК Вагнера») та його заступником Андрієм Трошевим, з'явилася в групі у «ВКонтакте» WAR NEWS TODAY. За словами Пєскова, знімок, швидше за все, був зроблений в кулуарах Кремля під час урочистого прийому з нагоди святкування Дня Героїв Вітчизни. При цьому Пєсков підкреслив, що глава держави окремо не спілкувався з керівниками ПВК.

Відео дня

«У кулуарах прийому президент багато фотографувався з гостями. Ймовірно, це одна з таких фотографій. Окремого спілкування ні з ким не було»,— сказав він.

Фотографію в групі WAR NEWS TODAY першим виклав у коментарях до одного з постів користувач на ім'я Віктор Гузенко. Він розповів Дождю, що знайшов її в іншому співтоваристві під назвою «Солдати удачі».

Як повідомляв УНІАН, Уткін, більше відомий як "Вагнер", командир однойменної ПВК, що помічена на Донбасі і в Сирії, був присутній на прийомі в Кремлі на честь Героїв вітчизни 9 грудня 2016 року.

Нагадаємо, офіційно батальйону "ПВК Вагнера" не існує, і єдиним доказом протилежного є державні нагороди РФ, які отримують його бійці. 

Умовна ПВК під командуванням людини з позивним "Вагнер", була сформована на основі "Слов'янського корпусу", пошарпаного в Сирії в 2013 році. З весни 2014 року вона діяла в Криму, а потім на території Луганської області.