Ілюстрація / REUTERS

У Німеччині влада готується відбивати хакерські атаки під час виборів в бундестаг. Про це пише DW.

Видання повідомляє, що федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер очікує хакерських атак під час вересневих виборів в бундестаг.

"Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаках, програємо різні сценарії", - повідомив він.

Відео дня

Читайте такожСенат США має намір розслідувати передвиборні кібератаки

Зокрема, він зазначив, що із технічної точки зору, парламентські вибори захищені від усіляких спроб маніпулювання. Однак, попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти важливу роль безпосередньо в день голосування. 

На випадок надзвичайної ситуації уповноважений з проведення виборів готовий використати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон та факс, аби підготувати попередні офіційні результати голосування уже в день виборів.

Як повідомляв УНІАН раніше, Європа, де Німеччина і Франція в цьому році переживатимуть вибори, зводять оборону для протистояння можливим кібератакам Росії і дезінформації, що розгойдують західну політику.

Представники німецької розвідки зазначають, що Росія підтримує євроскептичні, антиіммігрантські партії в Німеччині та країнах ЄС. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вона не може виключити втручання Росії у цьогорічні вибори.