REUTERS

Про це повідомляє Голос Америки.

Головні вимоги до новообраного президента учасників акцій по всій країні - не здійснювати масових депортацій та зберегти дію програми, яка захищає права семисот тисяч нелегалів, що прибули у США дітьми.

Читайте такожТрамп пообіцяв видворити з США тисячі нелегалів за один день

Відео дня

Демонстрації під гаслом «Ми тут залишимось» почалися у суботу, напередодні символічного для активістів за громадянські права свята – Дня Мартіна Лютера Кінґа молодшого, який у 50-60 роках минулого століття став лідером громадянського руху. Понад дві з половиною тисяч людей зібрались у суботу в Методистській Церкві, щоб вшанувати Мартіна Лютера Кінґа та заявити про свою готовність чинити опір імміграційній політиці Трампа.

Читайте такожВерховний суд США заблокував міграційний план Обами

Під час передвиборчої кампанії Дональд Трам пообіцяв скасувати дію програми, що захищає від депортації незаконних іммігрантів, які прибули у США дітьми, називаючи її неконституційною. Також новобраний президент обіцяв депортувати 3 мільйона нелегалів, які, за його словами, є злочинцями.

Раніше УНІАН повідомляв, що обраний президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, інавгурація якого запланована на 20 січня, обіцяє почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою, не чекаючи завершення відповідних переговорів з ними. При цьому він висловив переконання, що Мексика в тій чи іншій формі відшкодує витрати. За його словами, існують різні способи цього домогтися.

У свою чергу, Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто заявив, що влада країни не буде платити за будівництво стіни на американо-мексиканському кордоні.