Анґела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Анґела  Меркель відповіла обраному президента США Дональду Трампу щодо міграційної політики, яку останній розкритикував, пише DW.

Зокрема, Меркель пояснила, що європейці в змозі тримати долю Європи у своїх руках. Крім того, канцлер наголосила, що планує посилити співпрацю між 27-ма країнами-членами ЄС заради розвитку "економічної потуги", "ефективних структур ухвалення рішень" та "реакції на виклики ХХІ століття", серед яких боротьба з тероризмом, захист зовнішніх кордонів, розвиток цифрових ринків та створення робочих місць.

Читайте такожУ мережі набуває популярності відео із Трампом-акордеоністом

Відео дня

"Ми, європейці, тримаємо нашу долю в наших руках", - заявила канцлер сьогодні, 16 січня.

Як повідомляв УНІАН раніше, в ході виборчої компанії Дональд Трамп критикував союзників США по НАТО. Серед іншого він заявляв, що країни-члени НАТО не виконують свої фінансові зобов'язання.

Нагадаємо, номінант обраного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа на пост секретаря департаменту оборони, генерал у відставці Джеймс Мэттис вважає, що президент Росії Володимир Путін намагається зруйнувати Організацію північноатлантичного договору (НАТО).