REUTERS

Канадський комісар з етики та конфлікту інтересів Мері Доусен у листі від 13 січня заявила, що вона почала розслідування у зв'язку з поїздкою Трюдо, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Це перше подібне розслідування в країні щодо чинного прем'єр-міністра.

Читайте такожПрем'єр канадської провінції Альберта загинув в авіакатастрофі

Відео дня

Новорічні канікули Трюдо разом із родиною і деякими членами Ліберальної партії, яку він очолює, провів на тропічному острові Белл, який належить принцу Каріму Ага-хана. Ага-хан - імам мусульманської громади ісмаїлітів-низаритов і мільйонер. Він також є другом сім'ї Трюдо.

Минулого тижня Трюдо зізнався, що дістався до острова на приватному вертольоті, який належить імаму.

Доусен стурбована використанням приватного вертольота, а також тим, що Ага-хан намагається лобіювати свої інтереси в уряді Канади.

У 2015 році сам Трюдо запропонував правило, згідно з яким члени уряду не можуть літати приватними рейсами без схвалення Доусен, а також приймати дорогі подарунки.

Читайте такожЄС і Канада підписали угоду про вільну торгівлю

Представник Трюдо обіцяв відповісти на будь-які питання Доусен.

Опозиція в Канаді висловлює невдоволення у зв'язку з поїздкою Трюдо. Саме після їх скарг було розпочато розслідування.

У прем'єр-міністра високі рейтинги. Однак, на думку експертів, звинувачення в неетичній поведінці можуть вплинути на виборців.

Трюдо на тлі скандалу відмовився від поїздки на Всесвітній економічний форум у Давосі. Замість цього він вирішив поїхати в тур по Канаді.