Дональд Трамп / REUTERS

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведені на замовлення телеканалу ABC News та газети The Washington Post, повідомляє сайт телеканалу ABC News.

Зокрема, Трамп перед набуттям повноважень є найбільш непопулярним президентом у порівнянні із як мінімум сімома попередніми новообраними президентами. Зокрема, рейтинг Трампа є значно нижчим за рейтинг його попередників під час перехідних періодів передачі влади від одного президента до іншого.

Читайте такожCNN нагадав, як Трамп називав Росію найбільшою проблемою США та хотів введення санкцій

Відео дня

У національному дослідженні 40% американців сказали, що схвалюють поведінку Трампа під час перехідного періоду, щоб підготуватися обійняти посаду президента. Це наполовину менше від рівня підтримки чинного президента Барака Обами, який у 2009 році мав рейтинг у 80%.

Також Трамп значно поступається рівню підтримки Джорджа Буша-молодшого, який під час перехідного періоду мав 72% схвалення, Біллу Клінтону (81%) та Джорджу Бушу-старшому (82%).

Водночас так само лише 40% американців схвалюють більшість кандидатів, обраних Трампом на посади в новому уряді. У цьому відношенні його відставання від попередників коливається на рівні від 19 до 26%

Опитування було телефонним і проводилося впродовж 12-15 січня. Опитано 1005 дорослих американців. Відбувалось опитування як на англійській, так і на іспанській мові. Похибка вибірки склала 3,5%.

Як повідомляв УНІАН, голова організації Oxfam International Уінні Бьянима заявила в ефірі Davos live, що обраний президент США Дональд Трамп веде себе як «лисиця в курнику» по відношенню до соціально вразливим верствам населення. Oxfam International спеціалізується на аналізі проблем бідності та нерівності. Читайте також ЄС розкритикував ідею Трампа щодо перенесення посольства США в Ізраїлі

«Я бачу небезпеку, що Трамп буде вести себе як лисиця, яка залізла в курник. Він вивчив больові точки звичайних людей і роздав їм красиві обіцянки під час передвиборної кампанії. А насправді зібрав навколо себе команду мільярдерів. Ми бачимо всі ознаки того, що він йде в неправильному напрямку», — сказала вона.